top of page
Trigger-point-kroppskod-massage_edited_e

TRIGGER POINT BEHANDLING

Manuellt teknik eller med användning av nålar om du vill.
"Triggerpunkter kan påverka kroppen på flera olika sätt och hur man upplever symtomen varierar mellan olika individer. Det finns dock vissa symtom som är vanligare än andra".
"En aktiv triggerpunkt är spontant smärtsam och kan ge smärta utan något tryck, det vill säga även när muskeln är i vila. Smärtan är ofta lokal men kan även breda ut sig över ett område som är specifikt för varje enskild muskel och

cupping-kroppskod_edited.jpg

KOOPNING

POSITIVA EFFEKTER 

• Huden blir len och fräsch
• Binväv mjuknas upp
• Renande effekt på kroppen eftersom den avlägsnar gifter, överskottvätska och slaggprodukter
• Djupgående muskelspänningar löses upp på ett behagligt sätt
• Flödet i lymf- och blodsystem förbättras och det ger ett friskare och aktivare immunförsvar
• Ledbesvär minskas

Koppningsmassage utförs genom att dra kopparna (glas eller plast) över huden. Koppning utförs antigen med en flödande rörelse över behandlingsområdet eller statiskt som en punktbehandling. Statiskt utfört sitter kopparna kvar på huden i 10 till 15 minuter, för att lösa upp besvärliga muskelknutor eller för att påverka organens flöde av blod och energi.

IASTM-man_edited.jpg

GASTRON TEKNIK a.k.a. IASTM

"FASCIA" är en fibrös bindvävshinna som har som främsta uppgift att hålla muskler och muskelgrupper på plats under muskelkontraktion.

Behandllingen innehåller användningen av ett stålinstrument för att hjälpa terapeuten att fängsla och behandla  FASCIA genom att skrapa musklerna.

OBS: I den här behandlingen ingår även massage för bästa resultat.

Supereffektiv mot:

Paddnacke,Tennisarmbåge,Karpaltunnelsyndromet, Knäledsproblem, Hälseneinflammation, Stelhet i vader och Hälsporre.

Woman%20Receiving%20Acupuncture_edited.j

DRY NEEDLING 

Myofascial smärta är en muskulär process som kan vara antingen akut eller kronisk. Den är invalidiserande och vanlig bland befolkningen men det är inte många som känner till den. Den visar sig vanligen inte som förändringar i skanningar eller analytiska tester, och på grund av detta är den underdiagnosticerad och underbehandlad.

Dry needling är en fysioterapeutisk teknik som man använder främst för myofascial smärta. När terapeuten väl hittar triggerpunkten som är orsaken, försöker denna deaktivera den med hjälp av en nål. Nålen liknar den som används vid akupunktur men är längre, eftersom den behöver nå muskeln.

Genom att punktera muskeln stimulerar man muskelns receptorer, ger avslappning efter spasmen, en ökning i elasticiteten och minskar smärtan i området.

OBS! Akupunktur å sin sida är baserad på traditionell kinesisk medicin och där punkterar man bara energipunkterna på en ytlig nivå, utan att komma i kontakt med muskeln.

Olika behandlings metoder: Produkter
bottom of page